Auto-Kirmola Oy

”Yhteistyömme Sepon puodin kanssa alkoi vuonna 2005, jolloin kävin Tj-kurssin. Viimeisin konsultointi liittyi yrityksessämme käynnistettyyn sukupolvenvaihdokseen.

Olin jo ehtinyt tehdä päätöksen yhtiön myynnistä ja konsultointi aloitettiin arvonmäärityksellä. Prosessin aikana syntyi ajatus sukupolvenvaihdoksesta, vaikkei se alkuperäinen tarkoitus ollutkaan. Nyt yhtiössä on kolme omistajaa aiemman yhden sijasta.

Konsultoinnin avulla saimme vietyä kolmivaiheisen muutosprosessin ensimmäisen vaiheen maaliin sekä valmisteltua ja kirjattua prosessin kaksi seuraavaa vaihetta.
Suurin haaste nyt toteutuneessa kaupassa oli molempien osapuolien kannalta järkevä hinnoittelu ja ja kaupan rahoitus, mutta tämä sujuikin sitten yllättävän helposti.

Sukupolvenvaihdos vähensi omaa työtaakkaani ja vastuita. Samalla yhtiöön saatiin nykyaikaisia toimintamalleja ja uusia asiakkaita. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä syntyi erinomainen tilanne siirtää näitä uusia opittuja asioita eteenpäin, ei jatkaa niitä paatuneita tapoja. Kokonaisuudessaan aikaa kului noin puoli vuotta.

Oppeja ja käytäntöjä on vuosien varrella saatu lukematon määrä. Osa niistä on jäänyt käyttöön, osa vähän unholaan. Ajoittain ne kuitenkin palaavat mieliin ja silloin taas terästäydytään.

Olen tehnyt pitkään yhteistyötä Hoffrenin kanssa ja erityisesti Markusta on tullut läheinen yhteistyökumppani. Uskon lujasti heidän osaamiseensa ja Sepon puodin ruutanaperäläinen toimintatapa sopii minulle.”

12/2017

Lisätietoa
Auto-Kirmola Oy
Jouni Nevala
Hallituksen puheenjohtaja