Latvia

Latviassa asuu 2 miljoonaa asukasta. Suomalaisille pk-yrityksille, jotka haluavat viedä tuotteitaan Latviaan, tärkeimmät kriteerit ovat kuitenkin läheisyys ja liiketoiminnan helppous. Helsingistä on suorat lentoyhteydet Riikaan ja paluumatka Riikasta Helsinkiin onnistuu jo saman päivän iltana. Valuutta on kätevästi euro. Paikallinen kieli on latvia, mutta kieli ei ole esteenä liiketoiminnan harjoittamiselle, sillä englantia käytetään laajalti liiketoiminnan kielenä Latviassa. Kuitenkin tietämys joistakin tavallisista sanoista tai ilmaisuista latviaksi auttaa yllättävän paljon murtamaan jään ja avaamaan tien onnistuneisiin yritysneuvotteluihin.

Jos yritykset haluavat harkita toimipisteen perustamista Latviaan on hyvä tietää, että Latviassa on yksi EU:n alhaisimmista verokannoista sekä tarjolla lisäveroetuja erityistalousalueilla ja muita valtion tukiohjelmia. Erityistalousalueet (Liepaja, Ventspils, Riika ja Rezekne) ovat erityisesti perustettu liiketoiminnan kehittämiseen ja se onkin keskeinen syy miksi ulkomaiset yritykset haluavat sijoittaa Latviaan.

Konsulttitoimisto Seppo Hoffrén Oy Consultancylla on ollut paikallinen konsultti Baltiassa vuodesta 1994 lähtien. Konsultti on auttanut suurta joukkoa ulkomaisia ​​yrityksiä löytämään asiakkaita, jakelijoita, alihankkijoita ja myyntikanavia. Lisäksi konsultti on järjestänyt seminaareja ja avustanut yrityksiä messujen yhteydessä.

Mikk Mehide

Business Consultant
Lue lisää