Ranska

Konsulttitoimisto Seppo Hoffrén Oy Consultancy on avustanut suomalaisia viejiä Ranskassa 20 vuoden ajan. Suomen viennin kohteena Ranska on perinteisesti ollut sijalla 10.  Vuonna 2016 suomalaisten tuotteiden vienti Ranskaan kasvoi 6% ja tuonti 8%. Suosituimpia tuotteita olivat paperi, kartonki ja niihin liittyvät tuotteet – lähes puolet kaikesta viennistä sekä ei-rautametallit, rauta ja teräs, myös generaattorit, moottorit ja puutavara. Tiedämme, että kilpailu Ranskassa voi olla kovaa, mutta olemme nähneet, että ranskalaiset yritykset reagoivat nopeasti, jos uusi tuote tai palvelu tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia ja etuja.

Ranskassa on useita teollisuusklustereita, jotka etsivät aina innovatiivisia ratkaisuja: autoteollisuus, elintarviketeollisuus, ydinvoima, ylellisyystuotteet, syöpätutkimus, ravitsemus ja terveys, muovi, ilmailu sekä kosmetiikka. Myös näiden teollisuusalojen ulkopuolella on hyviä mahdollisuuksia. On tärkeää tehdä asianmukainen markkinatutkimus saadakseen hyvän käsityksen markkinapotentiaalista, edellytyksistä ja kustannuksista.

Ranskassa työskentely edellyttää valmistautumista. Useimmissa tapauksissa tarvitaan ranskankielistä myyntimateriaalia, uskottava markkinointi- ja myyntisuunnitelma, budjetoituja resursseja sekä tietoa markkinoista ja kulttuurista. Voimme auttaa tässä kaikessa! Kaupanteko voi olla helppoa, jos kohdeyritys on valmis ostamaan ja oikea ratkaisu on tarjolla. Monissa tapauksissa töitä täytyy tehdä kuitenkin paljon jotta mahdollinen ostajan saadaan vakuuttuneeksi. Konsulttitoimisto Seppo Hoffrén Oy Consultancy voi auttaa kehittämään tehokkaan lähestymistavan paikallisten odotusten ja vaatimusten täyttämiseksi.

Oksana Dugert

Business Consultant
Lue lisää