Miksi jokaisen yrittäjän on hyödyllistä ymmärtää tietoturvan tärkeys?

Yritysten liiketoiminta digitalisoituu aina vain kovempaa vauhtia. Kaikki yritykset ovat jo jollain tavalla verkossa ja käyttävät verkossa olevia palveluita. Yritysten liiketoiminnan pyörittämisessä käytetään erilaisia tietojärjestelmiä myös koko ajan enemmän. Yritykselle tärkeä data on digitaalisessa muodossa.

Yhtä aikaa verkossa tapahtuva rikollisuus kasvaa. Rikollisten motiivi on taloudellisen hyödyn hakeminen. Toki mukana kuvioissa on myös nuorisoa, jotka uteliaisuuttaan kokeilevat omia rajojaan ja etsivät porsaan reikiä systeemeistä. Maailman muuttuessa myös kyberrikollisuus muuttaa muotoaan koko ajan. Tietoturvallisuus onkin prosessi. 

Myös pienet yritykset kiinnostavat nykypäivän rikollisia. Miksikö? No siksi, koska pienissä yrityksissä suojaukset ovat usein heikompia ja niihin sisäänpääsy on helpompaa. Mitä sinun yrityksellesi tarkoittaisi se, jos hyökkäyksen takia et pääsisi käsiksi liiketoimintasi kannalta tärkeisiin tietoihin? Tai kaikki sähköpostisi katoaisivat ja sähköisen kalenterisi merkinnät katoaisivat?  

Tietoturva on kuin ketju, joka on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Heikoin lenkki on usein ihminen inhimillisine piirteineen. Tietoturva ei ole pelkkää teknologian hyväksikäyttöä. Tietoturva on yhdessä sovittuja hyviä toimintatapoja ja käytänteitä, jotka koko yrityksen henkilöstö ymmärtää ja noudattaa niitä. Tietoturva on hyvä vakuutus ja siihen panostaminen kannattaa aina.

Nyt sinulla on oiva mahdollisuus parantaa oman yrityksesi tietoturvaa lähtemällä mukaan tietoturvan ja yrityksen avainhenkilöiden osaamisen kehittämisen- ohjelmaan, joka lähtee liikkeelle elokuussa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen kanssa ja mukaan pääsevät näin ollen pohjoissavolaiset pk-yritykset.

Tästä linkistä löydät tästä ohjelmasta lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen.


Julkaistu 30.06.2020

Ota yhteyttä

Puijonkatu 30, 2. krs
70110 Kuopio
puh. +358 207 211 400
company@ktshc.fi

 

Laskutus

Pyydämme ensisijaisesti toimittamaan laskut yritykseemme verkkolaskuina.

Verkkolaskuosoite: 003704517541

Välittäjä: Maventa

Ota yhteyttä
Suostumus