Muista äänestää kesäkuun 2024 EU-vaaleissa

Taas on viisi vuotta kulunut siitä, kun viimeksi kävimme 2019 äänestämässä EU-vaaleissa. Viimeisen viiden vuoden aikana on ehtinyt tapahtumaan merkittäviä asioita, jotka ovat vaikuttaneet meidän elämäämme.
Julkaistu 27.05.2024 | Markku Matis

Mihin laatujärjestelmää tarvitaan ja onko siitä oikeasti hyötyä?

Järjestelmien tärkein tavoite on yrityksen toiminnan kehittäminen ja jatkuva parantaminen, joilla varmistetaan asiakastyytyväisyys ja tehostetaan yrityksen toimintaprosesseja. Toimitusketjussa vaatimus toimittajien valvonnasta valuu alaspäin koko ajan.
Julkaistu 29.04.2024 | Tuuli Mustonen

Vastuullisuus ei ole vain suurten yritysten etuoikeus

Vastuullisuus on nykypäivän liiketoiminnan keskeinen teema, joka vaikuttaa kaikenkokoisiin yrityksiin. Se ei ainoastaan paranna brändinne imagoa asiakkaiden silmissä, vaan se voi myös säästää kuluissa (esimerkiksi energiatehokkuuden parantamisen kautta) ja avata ovia uusille markkinoille.
Julkaistu 25.03.2024 | Riina Hankaa

Päästölaskennan piilotettu voima pk-yrityksissä

Ilmastonmuutoksen ja siitä aiheutuvien haasteiden kanssa painivista yrityksistä yhä useampi – suurista monikansallisista konserneista pieniin pk-yrityksiin – on ottanut vihreitä askeleita kohti kestävämpää tulevaisuutta.
Julkaistu 26.02.2024 | Timo Hakkarainen

Takana yli 21 vuotta myyntiä konsulttitoimistossa

Heinäkuussa 2002 kävelin ensimmäistä kertaa sisään Konsulttitoimisto Seppo Hoffrénille. Edessä haastattelu myyntikoordinaattorin tehtävään. En oikein tiennyt mitä se tarkoittaa, mutta olin hakenut ja nyt menin kuuntelemaan tarkemmin.
Julkaistu 28.11.2023

ELY-keskuksen Yritysten Kehittämispalvelut in memoriam

Nykyinen hallitus on päättänyt sulkea ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelut vuoden 2024 alusta alkaen hallitusohjelman mukaisesti. Yritysten Kehittämispalvelut oli suunnattu pk-yrityksille ja palveli yli 40 vuotta ansiokkaasti.
Julkaistu 26.09.2023 | Seppo Hoffrén

Yrityksen asiakirjat

Yrittäjänä toimiminen vaatii monipuolista osaamista ja taitoa monilla eri osa-alueilla. Asiakirjojen hallinta ei saisi jäädä paitsioon, sillä se vaikuttaa merkittävästi yrityksen menestykseen ja toiminnan sujuvuuteen.
Julkaistu 30.08.2023 | Anna-Elisa Orajärvi

Mitä pk-yrityksen tulee tietää ESG-raportoinnista?

ESG-raportointi (Environment, Social, Governance) on osa yrityksen laajempaa vastuullisuus strategiaa. Se on prosessi, jossa yritykset raportoivat sijoittajille, sidosryhmille ja yleisölle tietoja yrityksen ympäristöön, sosiaalisiin kysymyksiin ja hallintoon liittyvistä toimistaan.
Julkaistu 21.06.2023 | Riina Hankaa

Startup Ecosystems in London and Stockholm

London continues as Europe’s startup capital city, with an ecosystem value of $314bn last year– significantly higher than rivals Berlin ($94bn) and Paris ($89bn).
Julkaistu 30.05.2023 | Richard Whale

Parempaa odotellessa

Elämme alkavan laman aikaa. Jos otetaan esimerkiksi rakennusteollisuus, ollaan menossa alaspäin. Miten on, kun nykyiset kohteet valmistuvat, onko uusia kohteita alkamassa?
Julkaistu 17.04.2023 | Seppo Hoffrén

Yritysvastuu – juridisia näkökulmia

Vastuullisuus on megatrendiksikin nimetty, mutta samalla se on myös hyvin arvopohjainen kysymys. Mikä tekee yrityksestä vastuullisen? Mitä pidetään merkittävänä seikkana? Vai onko enemmän kyse siitä, että mikä saa yrityksen näyttämään vastuulliselta?
Julkaistu 02.03.2023 | Anna-Elisa Orajärvi

Hyvää uutta vuotta 2023 – kohti tulevaa

Joulukuussa eräs asiakkaamme totesi, että vuoden 2022 aikana on hänen toimialallaan tapahtunut enemmän kuin koko hänen työurallaan viimeisen 25 vuoden aikana.
Julkaistu 26.01.2023 | Markku Matis

Elämää, koulunkäyntiä ja energiansäästöä Dresdenissä

Nuorena pitää ja kannattaakin mennä ja kokea. Niinpä tyttäreni eräänä elokuisena viikonloppuna nousi Helsinki-Vantaan lentokentällä Lufthansan siiville ja pienen Münchenissä tapahtuneen välipyrähdyksen kautta päätyi Dresdeniin, jossa hän vietti kolme kuukautta vierailevana opiskelijana paikallisessa lukiossa.
Julkaistu 19.12.2022 | Jukka Liukkonen

Etiikasta somessa ja yrityksissä

Etiikka pohtii asioita siitä näkökulmasta, mikä on oikein ja mikä on väärin, mikä on pahaksi ja mikä hyväksi. Kenellä on sananvalta ja kuka määrittelee missäkin tilanteessa ja kunkin instituution kohdalla oikean ja väärän?
Julkaistu 28.11.2022 | Juha Poltinora

Päästölaskenta-hanke avuksi yritysten vastuullisuustyöhön

Polku hiilineutraaliuteen ja päästölaskennan konkretisoiminen vaatii yrityksiltä osaamista. Käynnistämme tähän liittyen ESR-hankkeen – Päästölaskennalla kohti hiilineutraaliutta, joka on tarkoitettu pohjoissavolaisille pk-yrityksille.
Julkaistu 16.11.2022 | Marika Miettinen

Esihenkilövalmennus tueksi bisneksen moniottelijoille

Yleisurheilun arvokisavuosi taas takana. MM-kisat Eugenessa ja EM-kisat Munchenissä. EM-kisoista tuli pitkästä aikaa menestystä, jopa kaksi kultaa. Jokunen aika sitten olin Turussa pitämässä valmennuskurssia johtajille ja puheeksi tuli rekryasiat.
Julkaistu 01.11.2022 | Juha Poltinora

Mitä on LEAN hankinnassa?

Tässä blogissa yhdistetään konsultin kaksi mielenkiinnon kohdetta eli lean ja hankinnat. Lean-ajattelua voidaan hyödyntää hyvin myös hankinnoissa, koska ajattelun perustana on tuottaa asiakkaalle arvoa.
Julkaistu 26.09.2022 | Tuuli Mustonen

Resurgence of business life in Spain

I would like to reflect on how business life is resurging from the Covid-19 pandemic. My reflection focuses on trade exhibitions. In 2021, “live” trade fairs in Spain received 3.79 million visitors, 200% more than in the previous 2020 Covid-19 pandemic year.
Julkaistu 29.08.2022 | Isabel Wilkins

Kuinka teidän hankinta toimii?

Konsulttina törmään turhan usein käsitykseen, että kuka tahansa osaa ostaa tai ainakin tehdä tilauksia. Materiaalit ja alihankinta maksavat mitä maksavat eikä hintoihin voi vaikuttaa pk-yrityksessä. Pakko sanoa, että olen eri mieltä ja hankinnan tehokkuuteen voi vaikuttaa myös pk-sektorilla.
Julkaistu 25.04.2022 | Tuuli Mustonen

Digitalisoituminen – uhka vai mahdollisuus?

Digitaalinen liiketoiminta on meille kuluttajina ollut arkipäivää jo pitkään. Ensimmäisenä kuluttajapalvelunsa verkkoon siirsivät pankit jo 1990-luvulla. Matkatoimistot lähes katosivat katukuvasta 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, kun matkavaihtoehtojen vertailu ja varausten tekeminen verkossa muutti koko toimialan luonteen.
Julkaistu 28.03.2022 | Timo Hakkarainen

Uusi yhteistoimintalaki – silmänkääntötemppu vai todellinen uudistus?

Väitetään, että savolaiset ovat kieroja. Mutta kyllä sitä osataan muuallakin, ihan Arkadianmäellä asti. Vai mitä sanot seuraavasta? Vuoden alusta tuli voimaan uusi yhteistoimintalaki. Vanhaan lakiin verrattuna lain rakennetta on muutettu ja teksti on kirjoitettu suurelta osin uudestaan.
Julkaistu 04.02.2022

Kansainvälistymisen käytännön toimet

Mitkä asiat ja missä järjestyksessä? Ensin on selvitettävä, onko yrityksellä edellytyksiä kansainvälistyä. Kotipesän on oltava kunnossa ja vasta sitten voidaan miettiä, onko meillä resursseja lähteä ulkomaille. Sen jälkeen voidaan selvittää markkina- ja kohdealuekohtaiset edellytykset. Kohdemaahan tutustuminen vaatii muutakin kuin markkinoiden tuntemusta.
Julkaistu 23.12.2021

Kansainvälistymisen suunnittelu

Kansainvälistymissuunnitelmaa laadittaessa hyvänä lähtökohtana on yrityksen taustan ja nykytilanteen analysointi. Tässä voi tarkastella lyhyesti yrityksen toimintaa, organisoitumista, taloutta, jatkuvuutta, ihmisiä, osaamista, asiakassuhteita ja mainetta. Jotain voi myös sanoa toimialasta, yritysympäristöstä ja kilpailijoista.
Julkaistu 29.11.2021

Tiedonhankinta kansainvälistymisen tueksi

Tiedonhankinta kansainvälisiltä markkinoilta on äärimmäisen tärkeää. On tiedettävä riittävästi, ennen kuin päätöksiä tehdään. Tiedonhankinta voidaan jakaa kahteen, yleiseen tietoon ja yksilöityyn tietoon. Yksilöityä, räätälöityä tietoa on esim. markkinoiden rakenne, tietyn toimialan päätoimijat ja hintataso kohdealueella.
Julkaistu 25.10.2021

Minne kansainvälistyä? Kansainvälistymisen strategia

Kansainvälistyminen toteutuu useimmiten ensimmäisenä lähialueille, koska sinne se on yleensä helpointa. Globaalisti tarkasteltaessa kiinnostavia alueita ovat erityisesti Aasia, jossa on mahdollisuuksia monessa maassa.
Julkaistu 27.09.2021

Miksi kansainvälistyä? Kansainvälistymisen perusasiat, haasteet ja sudenkuopat

Kansainvälistymisellä tarkoitetaan yleensä oman yrityksen markkina-alueen laajentamista oman maan ulkopuolelle. Globalisaatio edesauttaa kansainvälistymisen ajattelun ja hyväksymisen etenemistä, ja erityisesti sähköinen ympäristö aikaansaa globalisaation edistymistä.
Julkaistu 30.08.2021

LEAN – mitä se voisi tarjota minun yritykselleni?

Lean auttaa tehostamaan liiketoimintaprosesseja ja sen asiakaslähtöinen toimintatapa kannustaa toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Koko ajan on pidettävä mielessä, mitä asiakas pitää kriittisen tärkeänä, ja mitä hän arvostaa.
Julkaistu 28.06.2021 | Tuuli Mustonen

Russia. An Ever-Expanding Market

As the coronavirus is losing its strength, the Russian economy is rising. Not only has the Russian economy declined by 3.1 % -- less than the world average -- it is also recovering faster than expected. Globally, the country is following worldwide trends to reduce carbon footprints and working to speed the adoption of electric vehicles. Domestically, the government is trying to solve specifically Russian problems. Among them: curbing raw timber exportation in order to boost the timber processing industry, which has been a significant challenge for many decades.
Julkaistu 31.05.2021

Osakassopimus – osakeyhtiön tärkein sopimus?

Yrityksissä laaditaan päivittäin erilaisia sopimuksia. Työssäni olen päässyt mukaan laatimaan ja kommentoimaan varsin monen pk-yrityksen sopimuksia. Pidänkö jotain sopimusta riskialttiimpana epäselvyyksille ja riitatilanteille kuin toista? Kyllä. Eniten haasteita mielestäni tuntuu liittyvän yrittäjien keskinäiseen sopimukseen yhteisistä pelisäännöistä, eli osakassopimukseen.
Julkaistu 26.04.2021

”Kaikki päättyy aikanaan”

Itämaan kuninkaalla oli muinoin vaikea kausi valtakunnassaan. Valtakunta eli levottomassa tilassa, kansa kärsi kurjuutta ja kaikesta oli pulaa. Kuningas oli itsekin tilanteesta masentunut ja alakuloinen. Hän pyysi hovissaan olevia viisaita miehiä keksimään jotain, joka helpottaisi oloa ja toisi valoa tilanteeseen. Viisaat miehet löivät päänsä yhteen ja hartaasti pohtivat ratkaisua. Muutaman päivän kuluttua asioita pohdittuaan he tulivat kuninkaan luokse ja kertoivat löytäneensä elämänohjeen, joka toisi helpotusta kuninkaan olotilaan. He antoivat kuninkaalle sloganin ”Kaikki päättyy aikanaan”.
Julkaistu 29.03.2021 | Juha Poltinora

Lockdown: A Catalyst for Entrepreneurship

Times are tough and this is no mere British under-statement. As we are all too acutely aware of, there have been real lows across all spheres of life (business, social, political, economic) as a result of lockdown measures. However, allow me to shed some light on the business highs.
Julkaistu 22.02.2021 | Isabel Wilkins

Toiminnan vai tuotteen laatua?

Yrityskonsultin työssäni olen huomannut, että monessa yrityksessä koetaan, että heidän tuotteidensa tai palveluidensa laatu on hyvä eikä laadun kehittämisen tarvetta ole. Tuote tai palvelu on speksin mukainen eikä asiakkailta tule juurikaan reklamaatioita. Kuitenkin yrityksen liiketulos voi olla vain vähän nollan yläpuolella minkä pitäisi mielestäni herättää kysymyksen, että miksi?
Julkaistu 25.01.2021 | Tuuli Mustonen

Digital shopping as an added reality

This is the first winter we decided not coming back to the city apartment from our village cottage 60 km from the capital. Forthcoming holiday lockdown starting right after the Orthodox Christmas on the 7th of January played a big role in this decision – no concerts and performances to attend, no strolling on Xmas markets, no visits to favourite restaurants – what’s the reason of moving to the city with six pets?
Julkaistu 04.01.2021 | Oksana Dugert

Business opportunities in Scandinavia in 2021

‘Let’s just get out of 2020 as soon as possible!’ – seems to be the general feeling and consensus of many this year. A year full of uncertainty, curtailment of civil liberties and free movement, and dramatic falls in GDP – as economies and many businesses around the world struggle to cope with the impact of the coronavirus pandemic.
Julkaistu 30.11.2020 | Richard Whale

Ennustaminen on vaikea laji

Tetlock todisti jo vuonna 2005 laajalla empiirisellä tutkimuksella kuinka jopa ns. asiantuntijoiden ennustukset omalla alallaan ovat hieman sattumanvarauksia arvauksia parempia.
Julkaistu 28.09.2020 | Juha Poltinora

Patriotismia ja populismia / Osa 2

Onko viimeisen neljän vuoden aikana mikään muuttunut? Minua edelleen huolestuttaa kysymykseni: kuka on EU:n pomo ja onko EU:n visio kristallin kirkas?
Julkaistu 31.08.2020 | Markku Matis

Miksi jokaisen yrittäjän on hyödyllistä ymmärtää tietoturvan tärkeys?

Maailman muuttuessa myös kyberrikollisuus muuttaa muotoaan koko ajan. Tietoturvallisuus onkin prosessi. 
Julkaistu 30.06.2020 | Riina Hankaa

Back to basics.

Hyvinvoivan yrityksen perusasiat ovat melko yksinkertaisia. Että on toimivat systeemit, että yhteistyö toimii ja, että ihmisiä kunnioitetaan. Ja, että tätä kokonaisuutta johdetaan.
Julkaistu 25.05.2020 | Heli Väliharju

Mistä rohkeus luoda uutta?

Luovuus sanan voi pilkkoa osiin. Luovu vanhasta ja luo uutta. Koronan iskiessä voimalla myös Suomeen yritysjohto oli yht’äkkiä uuden ja ennenkokemattoman uhkan edessä.
Julkaistu 21.04.2020 | Riina Hankaa

Korona, paperi ja arvot

Kirjoitus ei käsittele kivi, paperi ja sakset -pelin variaatiota. Useimmilla yrityksillä on paperilla varsin mukavan kuuloisia arvoja ja myötätuulisessa toimintaympäristössä saattavat toimiakin moitteetta. Tosin harvoin silloinkaan.
Julkaistu 16.03.2020

Tulossa on yoldien aika

Yold tulee sanoista ”young old”. Tällä termillä japanilaiset kutsuvat ihmisiä, jotka ovat 65-75-vuotiaita. Kyse on porukasta, joka tällä hetkellä on jo pääsääntöisesti eläkkeellä, työelämän ulkopuolella.
Julkaistu 26.02.2020 | Seppo Hoffrén

Pitkän tähtäimen näkymät

Tulevaisuutta ei voi hallita. Tulevaisuus yllättää aina. Mutta ehkä on kuitenkin hyvä herkistyä sen tuomille mahdollisuuksille ja huomioida ne strategioita päivittäessä.
Julkaistu 27.01.2020 | Marika Miettinen

The German healthcare market in transition

The German health system is facing enormous challenges. In addition to demographic and societal trends as well as changes in the spectrum of diseases that severely threaten the guarantee of the financing of the health care system.
Julkaistu 25.11.2019

Market area of business opportunities in Russia: Krasnodar region

When it comes to Russia, Moscow and St. Petersburg seems to be places, which rank first on the priority list. Yet Russia is much bigger. It boasts many other areas which can be similarly attractive and promising for doing business. One of such areas is Krasnodar region.
Julkaistu 04.11.2019

Germany’s 30th anniversary of the fall of the Wall: how does the joint culture and economic look like?

The wages actually paid in the East, even 28 years after the end of the state separation, are only 82 percent of the West's level.
Julkaistu 30.09.2019

Matki matkapuhelinverkkoa

Benchmarking –projektit ovat lähes aina yhtiökohtaisia, mutta voimme kaikki havainnoida ja oppia myös ympärillämme olevista arkipäiväistyneistä teknologioista, joiden olemassaoloa emme välttämättä edes huomaa.
Julkaistu 27.08.2019

Luottamus? Onko meillä sitä?

Juhannuksena tuli vaimoni kanssa 34 vuotta täyteen avioliitossamme. Mietimme yhdessä miten olemme näin pitkään viihtyneet keskenämme, toki pari lasta tuli saatettua maailmalle siinä samassa.
Julkaistu 27.06.2019 | Juha Poltinora

Ukraine and other CEE countries as global software R&D paradise

Ukraine knows how to astonish the world: recent presidential election brought as the winner young comedian with no party affiliation neither political experience and whose presidential campaign was entirely virtual
Julkaistu 29.04.2019 | Oksana Dugert

Sitä saa, mitä tilaa. Mitä jos saisi vähän enemmän?

Seurasin äskettäin sosiaalisessa mediassa keskustelua asiakkuuden päättymisestä ja siihen liittyvistä syistä.
Julkaistu 25.03.2019

Kuka välittää?

Mitä etua välittäjäorganisaation olemassa olosta on sitten asiakkaan näkökulmasta? Asiakas voi ostaa yhdestä paikasta isompia kokonaisuuksia. Nykyään korostuvat löytämisen ja ostamisen helppous, palvelun saatavuus ja varmuus.
Julkaistu 25.02.2019 | Marika Miettinen

Miten kehittää laatua pk-yrityksessä

Aloitin laadun parissa työskentelyn reilut 20 vuotta sitten erään suomalaisen N:llä alkavan suuryrityksen palveluksessa. Tuolloin ISO9000-standardit ja sertifikaatit olivat kuuminta hottia.
Julkaistu 28.01.2019 | Tuuli Mustonen

Investment opportunities for Finish SME´s in Sweden

There are always areas that are lucrative for investments and expansion. As long as you are aware of the current social-economic situation in the market of your interest.
Julkaistu 18.12.2018

Russia: opportunity worth trying

Manufacturers of cheese are not satisfied with the quality and availability of the main ingredient - fresh milk.
Julkaistu 29.10.2018

Kohti tehokkaampia työtapoja

Luin tai ennemminkin kuuntelin tässä taannoin Charles Duhiggin kirjan Power of Habit. Liikkuvassa konsultin työssä tulee ajettua paljon autolla ja hyödyntääkseni ajokilometrit, minulle on muodostunut tapa kuunnella äänikirjoja omilta kiinnostuksen aloiltani
Julkaistu 24.09.2018

FAQ: Lean

Huomaatko, päiväsi kuluvan kiireessä ja työpäivän tunnit eivät vain meinaa riittää? Olet varmaan pysähtynyt miettimään, mikä kiireen aiheuttaa tai mihin työn tehokkuus hukkuu?
Julkaistu 27.08.2018

Itsensä johtamista helpottavia kykyjä

Itsensä johtaminen on joidenkin mielestä johtamisen vaikein laji; itselle kun on niin helppo luvata ja sitten perua. Toisaalta sitä voidaan pitää johtamisen helppona lajina; kaikki siihen liittyvät asiat ovat omassa hallinnassa.
Julkaistu 02.08.2018 | Seppo Hoffrén

Business flavour in Italy and Spain – a personalised view

There is a tendency to categorize people of specific geographical origin into cultural groups - for example Scandinavians/Nordics as one, Mediterranean countries as another.
Julkaistu 25.06.2018 | Isabel Wilkins

Intercultural competence as powerful recourse for growth

In Germany, punctuality is expected, but in Spain, for example, one quarter of an hour late is still on time.
Julkaistu 28.05.2018

Manufacturing of electronical and electrical equipment in Estonia

The sector of manufacturing electronic and electrical equipment is one of the fastest growing industries in Estonia.
Julkaistu 26.03.2018

How to build a relationship of trust

It is common knowledge that stable trusting relationships with partners are of crucial importance in conducting business. How can you find a company or a person with whom you can set up and develop business in another country?
Julkaistu 28.02.2018

Luova kaaos vai iloa säkenöivä järjestys? – Kokoukset järjestykseen

Olet ehkä kuullut muodikkaista menetelmistä järjestää kotisi ja elämäsi.
Julkaistu 02.01.2018 | Marika Miettinen

Looking into Russia

This year, 2017, is a significant one for both Finland and Russia: Finland celebrates 100 years of independence, and Russia - of the October revolution. It is not much of celebration in Russia though, but an important historical date.
Julkaistu 27.11.2017

Digiloikkaa

Digi-sitä-digi-tätä – se on päivän mantra ja kuuminta hottia. Eikö?
Julkaistu 30.10.2017

Natiivit kohtaavat työelämässä…, olemmeko valmiit?

Kotiin ajaessani pohdin pitkään, kuinka erilaisia olemme näinkin pienen ikäeron puitteissa.
Julkaistu 26.09.2017 | Juha Poltinora

Looking for Business in the Baltics

The Baltic States, i.e. Estonia, Latvia and Lithuania, are doing pretty well economically. According to Eurostat, GDP growth in Q1/2017 was 4% in Estonia, 4% in Latvia and 4.1% in Lithuania compared to the same period in 2016.
Julkaistu 26.06.2017

Some positive signals in Russia

2015 Russia produced, for the first time, more cereal crops than the United States. Russian farmers still struggle with the production of vegetables and milk.
Julkaistu 06.06.2017

Business Oppurtunities in Kazakhstan

There are several large infrastructure projects that inject optimism into the forecast.
Julkaistu 28.04.2017

Patriotismia ja populismia!

Moni tietää, kuka on Venäjän pomo. Moni tietää myös, kuka on USA:n ns. pomo. Mutta kuka on EU:n pomo?
Julkaistu 27.03.2017 | Markku Matis

Moscow roads

The municipal authorities in Moscow have an ambitious plan to make the city tourist-friendly and to improve the quality of life for ordinary Muscovites.
Julkaistu 28.02.2017

Keskinkertaisten hankkeiden hautajaiset

Meille on opetettu, etteivät periksiantajat koskaan voita eivätkä voittajat anna koskaan periksi. Periksiantamattomuus on kuitenkin eri asia kuin jääräpäisyys.
Julkaistu 01.01.2017

Ota yhteyttä

Novapolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio
puh. +358 207 211 400
company@ktshc.fi

 

Laskutus

Pyydämme ensisijaisesti toimittamaan laskut yritykseemme verkkolaskuina.

Verkkolaskuosoite: 003704517541

Välittäjä: Maventa

Ota yhteyttä
Suostumus